Як дістатися з України до Болгарії

З настанням літа багато хто цікавиться тим, як дістатися Болгарії з України, оскільки це туристичне місце залишається незмінно популярним. Морські курорти, розташовані на березі Чорного моря, щороку приваблюють туристів з України демократичними цінами та відмінним сервісом. Болгарія — вдалий вибір, якщо потрібно якісно провести відпустку сім’ї з дітьми, компанії друзів, парі. Важливо не тільки забронювати готель, що сподобався, або апартаменти. Потрібно також зручно дістатися до пункту призначення з України. Щоб організувати комфортну дорогу , варто з’ясувати, скільки часу доведеться провести у поїздці та які документи взяти з собою для перетину кордону.

Як дістатися до Болгарії з України

Туристи, які вибрали відпочинок на Чорному морі за кордоном, цікавляться, скільки їхати з Києва до Болгарії автобусом. Цей варіант транспорту — оптимальний. Невелика кількість пропускних пунктів дозволяє заощадити час у дорозі. Автобуси курсують із різних міст України, включаючи не лише Київ, але й Львів, Одесу, Харків і багато інших. Транспорт дозволяє комфортно приїхати не тільки на курорт. Також автобуси курсують до Софії, столиці країни. Незалежно від вибору точного маршруту з Києва, Чернівців, Вінниці та інших міст, доведеться перетнути кордон України та Румунії, після — Румунії та Болгарії. Якщо поїздку заплановано з Одеси, доведеться проїхати через контрольно-пропускні пункти України, Молдови, Румунії, Болгарії. Водночас ідеться про одні з найкоротших маршрутів.

Читайте також: ТОП-9 найкращих курортів Болгарії у 2024 році

Дорога автобусом до Болгарії може включати такі країни як Словаччина, Угорщина, Сербія. Однак багато туристів, які цікавляться, як дістатися Болгарії з України , віддають перевагу виїзду з інших міст західних областей, наприклад, Чернівецької. Це допоможе заощадити час, кий зазвичай доводиться витрачати на численних пунктах пропуску на маршруті.

Скільки їхати до Болгарії

Кількість годин, проведених у дорозі, цікавить мандрівників не менше, ніж дістатися до Болгарії з України. Тривалість поїздки залежить від таких факторів:

  • віддаленість точки відправлення від державного кордону;
  • тривалість зупинок;
  • пункт призначення;
  • непередбачені обставини, наприклад, проблеми з документами пасажирів автобуса або різке погіршення погодних умов.
  • черги на пропускних пунктах

Скільки їхати до Болгарії можна розглянути на конкретних прикладах. Популярні маршрути з України та їх характеристики:

  • Одеса – Софія: 21 година.
  • Київ – Варна: 23 години.
  • Чернівці – Софія: 17 годин 10 хвилин.
  • Дніпро – Варна: 24 години 50 хвилин.

Вибираючи автобусний маршрут, потрібно врахувати кількість пропускних пунктів, якими доведеться проїхати під час подорожі. Їхня кількість залежить від точки виїзду з України. А куди краще поїхати, ви дізнаєтеся з нашої статті: ТОП-9 найкращих курортів Болгарії у 2024 році. (Перелінкування на статтю з ТЗ) .

Пропускні пункти

Скільки їхати з Києва до Болгарії автобусом, визначається обраним маршрутом. Тим, хто планує поїздку на курорти Чорного моря або до столиці країни, слід віддати перевагу найбільш комфортному варіанту. Варто насамперед виділити контрольно-пропускні пункти:

  • Кордон України та Румунії. Виділяють такі КПП, як Дякове – Халмеу та Солотвино – Сігету Мармацієй у Закарпатській області. Якщо маршрут проходить через Чернівці, найближчий КПП — це Порубне – Сірет.
  • Кордон Румунії та Болгарії. На КПП Джурджу – Русе передбачено автомобільний міст для перетину річки Дунай. Поромна переправа розташована на пункті пропуску Келераші – Сілістра. Також виділяють проїзд через міст між КПП Негру-Воде та Кардам.

Обмірковуючи, як доїхати до Болгарії з України, варто зважити на те, що маршрути з Одеси та області включають проїзд через Молдову. Перетнути кордон на автобусі можна через КПП Старокозаче – Тудора, Серпневе – Басараб’яска та Табаки – Мирне. Дорогою до Болгарії транспорт робить зупинки на АЗС як в Україні, так і за її межами. Тут можна відвідати туалет, купити їжу та випити каву. Такі зупинки допоможуть відпочити у дорозі з комфортом. Також ви можете подивитися прості рецепти легких і ситних перекусів у статті: Що взяти в дорогу з їжі: ТОП-7 рецептів перекусів у дорогу (посилання на статтю з ТЗ) .

Які документи потрібні для в’їзду до Болгарії

Розглянувши, як доїхати з Болгарії до України потрібно правильно підготуватися до в’їзду в країну. Перед поїздкою варто зібрати всі документи для подорожі. Перелік включає:

  • біометричні закордонні паспорти дорослих і дітей, які повинні діяти ще як мінімум 3 місяці після в’їзду до країни;
  • підтвердження мети візиту у вигляді броні готелю, квитків на автобус, запрошення, оформленого резидентами Болгарії;
  • поліс туристичного страхування, що діє протягом усього часу перебування у країні.

Якщо подорожують за кордон із закордонним паспортом старого зразка без біометрії, треба оформити Шенгенську візу. Для цього доведеться звернутися з пакетом необхідних документів до Посольства чи Консульства Болгарії в Україні. Щодо виїзду дітей, які не досягли віку 16 років, у супроводі лише одного з батьків або опікуна, в такому разі потрібно проконсультуватися з юристом в індивідуальному порядку.

Якщо ви не знаєте, як доїхати до Болгарії швидко та зручно на комфортабельному транспорті від перевіреного перевізника, варто вибрати автобусні подорожі з Rubikon. Доступні такі популярні маршрути як Київ – Варна, Одеса – Софія та інші. На сайті можна вибрати оптимальний варіант, який допомагає заощадити час і доїхати з комфортом. Замовлення квитків доступне на сайті з уточненням дня тижня, часу виїзду та інших деталей. Сплатити послуги можна на місці, розрахувавшись за проїзд із водієм.

Подорож автобусом з України до Болгарії поєднує такі важливі переваги, як доступна ціна та економія часу. Достатньо замовити квиток і сісти на транспорт за розкладом. Автобус до Болгарії — найкращий спосіб дістатися без пересадок з вибраного міста України до Варни, Светого Власа, Золотих Пісків, Софії та будь-якого іншого регіону.

Читайте також: Що взяти в дорогу з їжі: ТОП-7 рецептів перекусів

Залишити відповідь

Ваш email не буде опубліковано на сайті.