Куди поїхати на море за кордон: рейтинг найкращих країн

Напередодні довгоочікуваного літа багато хто починає планувати відпустку та думати про те, куди поїхати на море за кордон. Припинення авіасполучення України з країнами Європи — не завада, оскільки можна організувати подорож комфортабельним автобусом. Це дозволить дістатися на курорт зручно та без пересадок. Головне —вибрати напрям, який максимально відповідає вашим запитам. Розвинена туристична інфраструктура країн Європи, мальовничі морські пейзажі, приємне проведення часу на пляжі — всі ці переваги отримають ті, хто вирішив провести відпустку за кордоном. Розглянемо, яким країнам віддати перевагу, плануючи поїздку на курорт.

Румунія

Бюджетний відпочинок на Чорному морі для всієї родини — це чудовий варіант, якщо вибрати Румунію. Серед українських туристів це не найпопулярніша країна. Проте її курорти удостоїлися уваги, бо сюди зручно діставатися з України. Серед переваг також вирізняють:

  • гарний вибір житла для оренди;
  • чисті пляжі, які підійдуть для відпочинку з дітьми;
  • різноманітність ресторанів, барів, кафе.

Також у Румунії можна організувати цікаву екскурсійну програму. Подорож автобусом — оптимальний вибір, якщо потрібно дістатися швидко та комфортно, в тому числі й з маленькими дітьми. Україна межує з Румунією, тому подорож виявиться зручною з будь-якого міста.

Болгарія

Якщо цікавлять моря Європи, але немає бажання та можливості подорожувати автобусом на великі відстані, оптимальним варіантом стане ця країна. Тут чудово розвинений пляжний туризм. Переваги:

  • доступні ціни на оренду житла (бронювання готелю), харчування у ресторанах та інші послуги;
  • гарні краєвиди узбережжя Чорного моря;
  • м’який клімат.

Серед популярних курортних міст вирізняють Сонячний Берег, Бургас, Єленіте, Несебир. Туристів чекають красиві пляжі, ресторани на будь-який смак і бюджет, атракціони та багато іншого. Дізнатися про всі тонкощі поїздки з України до Болгарії можна у статті: Як дістатися з України до Болгарії. Наприклад, у компанії Rubikon доступні квитки на автобус, що прямує за маршрутом Київ — Сонячний Берег. Орієнтовний час у дорозі — 21–26 годин. Тривалість залежить від черг на контрольно-пропускних пунктах, погодних умов.

Читайте також: Як дістатися з України до Болгарії

Грузія

Якщо віддаєте перевагу відпочинкові на Чорному морі, варто згадати про Грузію. Це одна з найкращих країн для літнього туризму. Серед мандрівників популярним залишається місто Батумі з береговою лінією завдовжки 10 км. Курорт обирають любителі не лише пасивного пляжного відпочинку на морі. У Батумі регулярно організовують захоплюючі масові заходи: фестивалі, концерти, яскраві національні свята.

Що врахувати, плануючи відпочинок у Грузії:

  • доведеться подолати державні кордони Румунії, Болгарії, Туреччини;
  • час у дорозі — приблизно 48 годин;
  • відпочинок підійде переважно дорослим людям.

Розглядаючи варіанти, куди поїхати на море в Грузії, зверніть увагу також на Кутаїсі та Кобулеті. Незмінно популярним залишається відпочинок у Тбілісі, столиці країни.

Хорватія 

Це чудовий вибір, якщо цікавить поїздка на узбережжя мальовничого Адріатичного моря. Хорватія — не тільки популярний напрямок серед мандрівників, які цінують неспішний пляжний відпочинок. У цій країні можна відвідати величезну кількість визначних пам’яток, наприклад:

  • палац Діоклетіана у Спліті;
  • печеру Вранжака у Котлениці;
  • амфітеатр у Пулі;
  • Горній Град у Загребі.

У Хорватії можна орендувати авто та самостійно відвідати всі цікаві місця. Автобусні маршрути до Rubikon відкриті з Києва, Одеси, Львова та інших міст. Дістатися на обраний курорт можна за 23–28 годин. Дорога включає проїзд через кордони Румунії та Сербії чи Угорщини. Варто врахувати, що погода у Хорватії мінлива. Однак протягом усього літа зберігається комфортна температура води та повітря.

Чорногорія

Якщо потрібна тиха сімейна відпустка, наповнена приємними емоціями, однією з найкращих країн стане Чорногорія. Цей напрямок чудово підійде сім’ям з дітьми, а також людям похилого віку. Відпочинок на Адріатичному морі відволіче від повсякденної метушні та допоможе розслабитися. Мальовничі пейзажі подарують естетичне задоволення та незабутні моменти. Популярні морські курорти Чорногорії, які обирають туристи з України:

  • Святий Стефан;
  • Будва;
  • Бечичі;
  • Котор;
  • Тиват;
  • Перест.

Автобусні рейси Rubikon доступні з різних міст, включаючи Київ, Львів, Одесу, Дніпро. Час у дорозі залежить від відстані між пунктами виїзду та призначення, завантаженості контрольно-пропускних пунктів України, Угорщини, Хорватії, Чорногорії.

Туреччина

Розглядаючи найкращі країни для відпочинку на морі, неможливо не вирізнити Туреччину, яка приваблює красивими пляжами узбережжя Анталії, Бодрума, Мармаріса. Тут можна вибрати готель чи апартаменти на будь-який смак і бюджет. Розвинена туристична інфраструктура зробить відпочинок комфортним. Пляжний сезон у Туреччині триває з квітня до жовтня включно. Це дозволить вибрати найкращі дати для відпустки на море.

Переваги країни для відпочиваючих:

  • багатий вибір готелів у широкому діапазоні цін;
  • м’який тропічний клімат узбережжя Середземного моря;
  • шопінг на будь-який смак;
  • широке розмаїття екскурсійних програм, включаючи відвідування визначних пам’яток, катання на яхті та багато іншого.

Швидко та без пересадок дістатися Туреччини можна автобусом з Києва, Львова, Одеси, Чернівців. Маршрути Rubikon проходять через Румунію та Болгарію. Найзручніший — Одеса — Анталія .

Іспанія

Сонячна країна, де пляжний сезон триває з травня до жовтня включно. Відпочинок в Іспанії чудово підійде молодим парам, сім’ям з дітьми та людям похилого віку. Серед популярних курортів вирізняють:

  • Льорет-де-Мар з мальовничими пляжами та визначними пам’ятками;
  • Менорку, яку оцінять любителі тихого спокійного відпочинку;
  • Коста-Дораду з чудовими пляжами та близькістю до одного з головних туристичних напрямків Європи — Барселони;
  • Валенсію з розвагами на будь-який смак та бюджет.

Поїздка на автобусі з України до Іспанії, наприклад, за маршрутом Київ — Валенсія, виявиться доволі тривалою. Однак подорож на комфортабельному транспорті компанії Rubikon не передбачає пересадки. Це дозволить заощадити сили та час. На автобусі доведеться проїхати Польщу, Німеччину, Бельгію, Францію. Орієнтовний час у дорозі — 48 годин.

Читайте також: Іспанія для українців: програма для біженців, адаптація та працевлаштування  – все про програми для українських біженців.

Італія

Отримати масу задоволення та незабутніх вражень дозволить відпустка у цій сонячній країні. Італію омивають моря:

  • Іонічне;
  • Адріатичне;
  • Тірренське.

Багата культура, розкішні пейзажі, відома на весь світ італійська кухня наповнять відпочинок яскравими емоціями. Італія чудово підійде молодим парам і сім’ям з дітьми. М’який клімат і чисте морське повітря дозволять розслабитися та оздоровитися. Серед популярних молодіжних курортів вирізняють Ріміні та Сан-Ремо. Якщо потрібно відпочити на морі з дітьми чи літніми родичами, краще вибирати Лідо-ді-Єзоло. Зручно доїхати до Італії комфортабельним автобусом можна з усіх великих міст України, включаючи Київ. Оптимальні маршрути проходять через Словаччину та Австрію, або Угорщину та Словенію. Відстань безпосередньо впливає на тривалість поїздки.

Албанія

Якщо цікавить екстремальний або, навпаки, спокійний відпочинок на Адріатичному або Іонічному морях, можна запланувати літню відпустку в Албанії. Ця маленька південна країна останніми роками поспіль залишається на піку популярності серед українських туристів. ТОП курортів:

  • Вльора;
  • Дуррес;
  • Саранда;
  • Ксаміль;
  • Поградец.

Серед переваг Албанії вирізняють низькі ціни на оренду житла, продукти харчування та прокат автомобілів. Великий вибір готелів та апартаментів біля моря дозволить організувати відпочинок якнайкращим чином. Також Албанія славиться мальовничими краєвидами та цікавими екскурсійними маршрутами. Подорож автобусом зручно розпочинати зі Львова чи Чернівців. Це допоможе значно скоротити час у дорозі та провести його з комфортом.

Греція

Розглядаючи варіанти, куди поїхати на море за кордон, варто вирізнити сонячну Грецію з багатою історико-культурною спадщиною, розкішною природою та унікальною кухнею. Морські курорти можна вибрати з урахуванням усіх побажань. Наприклад, багато хто обирає відпочинок на острові:

  • Корфу;
  • Родос;
  • Крит.

Можна також запланувати відпустку в материковій частині Греції, вирушивши з сім’єю або компанією друзів до Лутракі, Пелопоннесу, Халкідікі та інших відомих курортів. На вибір туристів як бюджетні, так і розкішні 5-зіркові готелі з розвагами на будь-який смак. Греція підійде туристам із будь-якими запитами. З України до цієї сонячної країни можна дістатися комфортабельним автобусом, обравши оптимальний маршрут з виїздом із найближчого міста. Але варто врахувати, що час у дорозі перевищує 48 годин. Однак туристам не потрібно робити пересадки протягом усієї подорожі, що можна залічити до важливих плюсів.

Туристам, які обрали компанію Rubikon, запропоновано великий вибір напрямків і маршрутів для комфортних подорожей на найкращі курорти Європи. Забронювати квитки на дати та на будь-яку необхідну кількість осіб можна на офіційному сайті або за телефоном. Оплата доступна при посадці. Також можна внести кошти на етапі оформлення онлайн. Rubikon співпрацює з найкращими європейськими перевізниками. Тому комфортні подорожі автобусом гарантовані всім пасажирам, які бажають провести літню відпустку на мальовничому морському узбережжі за межами України.

Залишити відповідь

Ваш email не буде опубліковано на сайті.