Чи надається окреме місце тварині

Для багатьох власників їхні домашні тварини — повноправні члени сім’ї, тому навіть міжміські перевезення на громадському транспорті не рідкість. Київ — Лодзь виявився дуже популярним маршрутом у сучасних реаліях, причому багато пасажирів бажають взяти до салону котів, собак чи навіть гризунів. Але чи можна перевозити вихованців таким чином автобусом і що варто знати про умови транспортування? Ми допоможемо розібратися до придбання квитка на сайті компанії Rubikon.

Законність перевезення тварин у міжміському автобусі

Перевезення великих і дрібних свійських тварин в іншу країну пов’язане з перетином кордону, що має свої особливості як у разі подорожі на власному транспорті, так і під час подорожі автобусом. В обох ситуаціях такий трансфер не заборонений, причому не важливо, до якої країни ЄС ви прямуєте. Якщо міжміський трансфер кішок чи собак виконується всередині України — все ще простіше, адже власникам не потрібні багато роздільних документів, хоча намордник, повідець чи перенесення підготувати все ж таки доведеться. Зрозуміло, з маршрутом Полтава — Лодзь чи Житомир — Лодзь справи серйозніші, і щоб пройти контрольно-пропускний пункт на кордоні країн, доведеться підготувати більше документів, не кажучи вже про інші нюанси.

Яких правил транспортування тварин у міжміських автобусах потрібно дотримуватися

В Україні перевезення домашніх тварин громадським транспортом можливе за дотримання кількох умов. Наприклад, забороняється транспортування хворих або новонароджених вихованців, інші повинні мати ветеринарний паспорт і необхідну амуніцію. Собаки великих порід повинні знаходитися в салоні автобуса в намордниках і на повідках, а для дрібних вихованців призначені клітини для транспортування. На сидіння їх навряд чи пустять, але з транспорту вигнати не зможуть.

Подорожуючи за межі країни (наприклад, Одеса — Лодзь), крім усього перерахованого, також знадобляться:

  • ідентифікаційний документ у вигляді ветеринарного сертифікату;
  • чіпування вихованців;
  • щеплення від сказу та гігієнічний сертифікат;
  • довідка про стан здоров’я, що містить відомості про місцезнаходження чіпа, дату його імплантації, вид і породу тварини, її забарвлення, інформацію про власника та уповноважену особу, яка видала документ.

Довідка та сертифікат заповнюються великими літерами англійською або мовою країни, до якої збираються перевозити тварину.

На кордоні доведеться заповнити ще й декларацію про тимчасове вивезення вихованця та його повернення назад до України. Вона знадобиться при поверненні додому автобусом чи своїм авто. На громадський транспорт доведеться купувати улюбленцеві квиток навіть якщо він не займає місця на сидінні. Це також обов’язкова умова, якщо ви зібралися перевозити вихованця. Здійснити вигідну покупку у будь-якому потрібному напрямку рекомендуємо на сайті компанії Rubikon.

Залишити відповідь

Ваш email не буде опубліковано на сайті.