Чи потрібно платити за дитину, якщо вона їде на руках

Для дітей при пересуванні у транспорті загального користування в Україні діє низка привілеїв. Про пільги на проїзд та правила перевезення особливо важливо знати при покупці квитків онлайн. Заощадити кошти сім’я може на міжміських та міжнародних маршрутах. Наприклад, Кривий Ріг – Лодзь. При бронюванні квитків у будь-які напрямки в компанії Rubikon плата за попереднє замовлення не стягується.

Чи можуть діти розраховувати на безкоштовний проїзд громадським транспортом в Україні

За законом на транспорті загального користування країни безоплатно можуть пересуватися діти, поруч із дорослими. На цю категорію пасажирів, крім того, поширюється право першими входити до автобуса, тролейбуса тощо. та сідати на передні місця.

Купуючи квитки на rubikon.com.ua пасажирам з дітьми надаються індивідуальні знижки. Наприклад, при виборі напрямку Дніпро — Лодзь, вартість квитка для дитини молодше 6 років у ряду перевізників буде дешевшою на 50%. Батьки дітей 7—15 років оплачують на 20% менше від повної ціни.

До якого віку дітям надається пільга на проїзд в Україні

Право безкоштовне пересування залежить від виду транспорту. Поїздка в автобусі, що курсує містом, без оплати дозволена пасажирам молодше 6 років. Супроводжуючий зобов’язаний заплатити за місце за тарифом, якщо посадить дошкільника на коліна. Йдеться лише про одну дитину. Тобто двоє дітей цього віку безкоштовно провезти не вдасться. Правило регламентовано Постановою Кабінету Міністрів України №176 щодо надання послуг пасажирського автомобільного транспорту.

Пільга на пересування електротранспортом надає більше прав малолітнім пасажирам. До 7 років згідно з Постановою №1735 про правила перевезення на міському електротранспорті, з дитини плата не береться, навіть якщо вона посіла сидяче місце в салоні. У документі наголошується, що місцева влада наділена повноваженнями самостійного визначення пільгового тарифу на проїзд для окремих категорій громадян. Так, у низці регіонів країни у навчальному році школярам було дозволено безоплатне користування послугами трамвая, тролейбуса.

На порталі Rubikon можна забронювати квитки на всю родину, а зробити оплату перед посадкою. Для підтвердження віку пасажирів бажано мати свідоцтва про народження. Крім того, на міжнародних напрямках, як Львів — Лодзь, допускається трансфер тварин зі знижкою 50%.

Компанія працює лише з ліцензованими перевізниками. Автобуси оснащені кондиціонерами, Wi-Fi, туалетами.

Щоб підібрати квитки на сайті, достатньо ввести назву напрямку, наприклад, Лодзь — Тернопль, дату, час і кількість пасажирів. На вибір буде представлено декілька варіантів, а також описано умови для перевезення дітей та тварин. Бронювання квитків здійснюється без попередньої оплати. Сервіс також доступний для людей з обмеженими можливостями.

Залишити відповідь

Ваш email не буде опубліковано на сайті.