Скільки багажу можна брати із собою при виїзді за кордон

У зв’язку з російським вторгненням в Україну авіасполучення з Європою та іншими країнами наразі закрито. Для перетину кордону все більше людей віддають перевагу такому виду транспорту, як автобус. І якщо щодо перевезення багажу та ручної поклажі в літаку мало у кого виникають питання, то скільки речей можна взяти із собою в автобус — актуальна для обговорення тема.

Замовляючи на сайті Rubikon квитки у напрямку Тернопіль — Вроцлав, Одеса — Варна чи будь-яку іншу країну ЄС, варто детальніше ознайомитись із правилами перевезення багажу з України до Європи. Отримати відповідь на будь-які додаткові питання можна звернувшись до професійних диспетчерів компанії за телефоном, вказаним на сайті.

Які правила провезення багажу з України до Європи

Зазвичай у подорож пасажир бере із собою певну кількість речей. Як і в літаку, під час перевезення в автобусі їх поділяють на категорії: багаж та ручну поклажу.

Під багажем варто розуміти складені в сумку чи валізу речі клієнта, які перебувають під час поїздки до багажного відсіку автобуса. Речі пасажира поміщають у багажне відділення автобуса, а в салоні можна перебувати лише з ручною поклажею. Ручною поклажею називають невелику за розмірами сумку, яка вміщує предмети першої необхідності. Під час подорожі вона зазвичай знаходиться у салоні автобуса. Залишати її у проході автобуса суворо заборонено. Контроль за цілісністю та збереженням ручної поклажі повинен здійснювати пасажир самостійно.

Інвалідні та дитячі коляски перевозять безкоштовно. Їх розміщують у багажному відсіку автобуса, упакованими у плівку чи чохли. Перевезення велосипедів платне і здійснюється лише якщо таке було погоджено з перевізником заздалегідь. Туристичні рюкзаки дозволені до перевезення лише у кількості однієї одиниці людини. Все, що стосується додаткового багажу, краще погодити з перевізником до подорожі.

Водій відповідальний за доставку речей пасажира, але ніяк не за їхню безпеку. Отримати багаж після закінчення поїздки може той клієнт, який здав його для перевезення. При пересадках відповідальність за перенесення багажу до автобуса покладається на пасажира, а також збереження речей, які він залишає в автобусі.

У міжнародних автобусах, як і літаках, є заборонені для перевезення предмети. Водій може відмовити у перевезенні багажу, якщо всередині утримуються:

  • токсичні матеріали або речовини, які легко займаються;
  • зброя без відповідного дозволу та упакована неналежним чином;
  • предмети, які можуть забруднити сам автобус, речі чи одяг пасажирів;
  • важкі предмети понад 60 кілограм;
  • речі, які не можна розмістити у багажному відділенні;
  • багаж, який погано упакований.

Також варто враховувати, що до перевезення в багажному відділенні не допускаються будівельні матеріали, побутова та електротехніка, запчастини для авто та меблі. Якщо при переїзді через кордон вантаж ускладнить проходження митниці, перевізник має право відмовитись прийняти його в автобус. Це правило справедливе і для речей, які можуть забруднити салон або багажний відсік, а також заважати екіпажу та пасажирам рейсу.

Щоб забезпечити безпеку поїздки, а також виконання правил митниці, персонал автобуса може вимагати від пасажира показати, що знаходиться у сумці. Якщо клієнт відмовиться демонструвати вміст своєї валізи, перевізник має право не перевозити цей багаж.

Яку вагу багажу можна провозити безкоштовно у міжнародних автобусах

Вирушивши у напрямку Івано-Франківськ — Варшава або автобусом до будь-якої іншої країни Європи, пасажир має право безкоштовно перевезти:

  1. Ручну поклажу у кількості однієї одиниці. Її габарити не повинні перевищувати 40х20х60 см. Максимально допустима вага — 10 кг.
  2. Багаж на одне місце вагою не більше 20 кг. Допустимі розміри — 50х40х80 см.

Додатковий багаж не повинен займати більше двох місць на одного клієнта. Його приймають до перевезення лише за наявності вільного простору у багажному відсіку автобуса. За транспортування потрібно буде сплатити додаткову вартість. Ціна встановлюється перевізником. Вільне місце у багажному відділенні визначається водієм, враховуючи низку факторів, серед яких загальна кількість пасажирів та обсяг відсіку для багажу. Провезення додаткових речей краще узгоджувати заздалегідь. Також варто враховувати, що додатковий багаж можуть не прийняти і з доплатою, якщо у багажному відділенні не вистачить місця.

Чи входить багаж у вартість квитка

Через компанію Rubikon автобусні маршрути Полтава — Варшава або виїзди в інші країни ЄС здійснюються на регулярній основі. Ви можете забронювати квиток

Залишити відповідь

Ваш email не буде опубліковано на сайті.